In verband met de coronacrisis is het Klik&Tik tot nader bericht opgeschort

We zijn op dit moment wel druk bezig met voorbereidingen om diverse activiteiten weer op te starten.

Zodra er nieuws is, leest u dat op deze website of in onze nieuwsbrief

Klik en Tik

De Bibliotheek Eemland organiseert in samenwerking met Seniorweb en Gilde Leusden de gratis internetcursus Klik & Tik. Deze cursus vindt plaats op afspraak onder individuele begeleiding en is bedoeld voor mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op het internet.

 

Klik & Tik bestaat uit 3 delen, namelijk de basis, het internet op en samen op het web. Deze cursus helpt mensen beter gebruik te laten maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt 'downloaden'. Ook gaan cursisten aan de slag met social mediakanalen als Facebook en Twitter, waarbij wordt uitgelegd hoe men berichten, filmpjes en foto’s plaatst. Een vrijwilliger van Gilde Leusden verzorgt de begeleiding. 

Iedere maandagochtend van 10 - 12 uur (behalve in juli en augustus).

In samenwerking met de bibliotheek organiseert Gilde Leusden deze gratis cursus voor echte beginners met een laptop of een iPad/Tablet of Smartphone/iPhone.

U krijgt individuele begeleiding.

We beginnen met het toetsenbord. Teksten typen en corrigeren.

In uw eigen tempo leert u waar de letters te vinden en werken we ernaar toe dat u kan mailen en zoeken op Internet. Aanmelden kan iedere maandagmorgen tijdens het digitale hulpplein in de Bibliotheek van Leusden of bel op werkdagen tussen 19.00 en 20.00 uur naar 06-83343073.