Steun ons werk en word Vriend

Gilde Leusden voert al haar activiteiten uit zonder winstoogmerk. Bijdragen die voor bepaalde activiteiten worden gevraagd, zijn ter kostendekking. Het voortbestaan en de ontwikkeling van nieuwe initatieven is daarom afhankelijk van vrijwillige bijdrages.

Wilt u het werk van Gilde Leusden (via het Digitaal Hulpplein, Coach4You, VoorleesExpress of SamenSpraak) voor en door Leusdenaren steunen? Word dan Vriend van Gilde Leusden. Vanaf €10,- per jaar kunt u zich al Vriend noemen van onze organisatie. Dit geldt ook voor bedrijven en andere organisaties.

ANBI

Stichting Gilde Leusden is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Om aangewezen te worden als ANBI moet je, naast bijdragen aan algemeen nut, ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Belangrijk is dat de instelling in ieder geval geen winstoogmerk heeft. Ook moeten de instellingen bijvoorbeeld de contactgegevens, financiële gegevens, beleidsplan en huidige activiteiten openbaar beschikbaar maken. Zo is het voor iedereen mogelijk om inzage te hebben in het functioneren van een ANBI-instelling. Stichting Gilde Leusden is bij de Belastingdienst geregistreerd onder RSIN nummer 811846398

Schenken met (belasting)voordeel

Een ANBI-status brengt belastingvoordelen met zich mee en is daarom gunstig voor donateurs. Dit geldt zowel voor losse als periodieke giften. Donateurs aan een ANBI mogen hun giften, onder bepaalde voorwaarden, aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Stichting Gilde Leusden hoeft over de ontvangen schenkingen en erfenissen geen belasting te betalen. Zo kunnen we het gedoneerde geld 100% gebruiken voor onze beoogde doelen.

Giften en privacy 

  • Gilde Leusden is een ANBI-stichting. Uw giften zijn daarom aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Ons RSIN nummer is 811846398
  • Wij bewaren gegevens over donaties 7 jaar, zoals de fiscale wetgeving bepaalt. Zie ons privacybeleid.

Publicatieportaal

  • De belastingdienst heeft bepaald dat het publiceren van informatie door ANBI goede doelen via internet een wettelijke voorwaarde (publicatieverplichting) is voor het behouden van de ANBI-beschikking/status. Het Gilde Leusden is verplicht de contactgegevens, de financiële gegevens, het beleidsplan en de activiteiten te publiceren.
  • Formulier publicatieplicht ANBI.

 

KvK nummer: 32094142
RSIN nummer:811846398
Bank: NL 49 RABO 0335 9023 16


Vrienden nieuwsbrief