Vacature vrijwilliger VoorleesExpress

Gilde Leusden is in samenwerking met de Bibliotheek Eemland een nieuw project gestart:

de VoorleesExpress. Voorlezers van de VoorleesExpress gaan 20 weken lang één keer per week bij een gezin thuis voorlezen aan kinderen tussen de 3 en 8 jaar. Door interactief voor te lezen stimuleren we de taalontwikkeling, versterken we het gevoel voor taal en vergroten we de woordenschat van deze kinderen.

Word voorlezer

Als voorlezer ga je twintig weken langs bij een gezin in de buurt. Je doet dit één keer per week op een vaste middag of avond. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd kunnen worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin. 

Informatie

Duur: 30 weken, inclusief voorbereiding, contactmomenten en training
Tijd: 50 uur, inclusief voorbereiding, contactmomenten en training

De voorleesseizoenen zijn van februari t/m juli en september t/m januari.

Van de vrijwilliger van deze functie wordt gevraagd een VOG te overleggen. Hier zijn geen kosten aan verbonden en het Gilde zorgt voor de aanvraag.

Heb je interesse? Je kunt contact opnemen met Hermien Gierman tel: 033 494 8322 of met Dick Modderman, tel 033 494 0481