Digitaal Hulpplein weer open

Het Digitaal Hulpplein is 17 januari weer geopend, tussen 10 en 12 uur kunt u weer bij ons terecht voor al uw vragen op digitaal gebied, ook met vragen betreffende de digitale dienstverlening van de overheid (DigID).


Heeft u de boosterprik gehad? Werk de App bij!

Na de Booster vaccinatie moet je zelf de Coronacheck bijwerken, dit gebeurt niet automatisch. Dit is uiteraard ook nodig voor het geprint bewijs.
Als je de app opent click je op het + plusteken rechtsboven in het scherm. Je kunt dan een bewijs toevoegen. Volg de instructies, log in met je DigID en werk de gegevens in de App bij.

Met de app bewijs je dat je gevaccineerd of negatief getest bent. Of dat je eerder corona hebt gehad.


WhatsApp fraude ook in Leusden: Trap er niet in!

Internetfraudeurs zitten niet stil tijdens de lockdown. We hebben een aantal berichten gehad van mensen uit Leusden die via WhatsApp opgelicht zijn. Hoe gaat het in zijn werk?

Je krijgt een berichtje op je WhatsApp dat van een familielid afkomstig lijkt te zijn. Deze meldt dat de telefoon stuk is en nu een nieuw nummer gebruikt moet worden. Enige tijd later vraagt dezelfde persoon of je een paar rekeningen wilt betalen omdat internetbankieren nog niet werkt met de nieuwe telefoon. Trap er niet in! Neem contact op met degene waarvan de telefoon zogenaamd kwijt is op het oude nummer. Lukt dat niet, stel de oplichters dan een vraag waarop alleen het familielid het antwoord kent. Je hoort vervolgens niets meer van de fraudeurs.