Gezocht: coaches voor Coach4You

Voor sommige leerlingen is de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs lastig. Een coach van Coach4You helpt ze daarbij en geeft een steuntje in de rug.

De coach richt zich op de motivatie, het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid en indirect op de schoolprestaties van de leerling. De coach kan meekijken naar de manier van aanpak van het schoolwerk, maar de nadruk ligt op het sociaal en cultureel voorbereiden en 'landen' op de nieuwe school. Er is aandacht voor het sociale netwerk en eventuele problemen op school. De coach helpt de leerling zelfstandig te werken en huiswerk te plannen, biedt een luisterend oor en motiveert. Het gaat dus niet om huiswerkbegeleiding.

Onze coaches zijn vrijwilligers met een HBO-denkniveau en beschikken over goede communicatieve vaardigheden. Zij kunnen luisteren en de juiste vragen stellen. Het zijn mensen met enige levenservaring en uiteraard met affiniteit voor de doelgroep. 

Bent u die vrijwilliger die deze leerling 1x per week thuis gedurende een langere periode komt helpen?  Belangstelling om meer informatie over deze dankbare en boeiende vrijwilligersfunctie te ontvangen?