Taalcoach worden? Meld je aan!

Sta je open voor bijzondere taalontmoetingen? Ben jij geïnteresseerd in taal en cultuur? Word dan taalcoach!

Meedoen in Nederland begint met het spreken van de taal. Op school, (vrijwilligers)werk, op straat of bij het doen van boodschappen, het begint overal met taal. De maatschappij eist dat anderstaligen/migranten snel de taal leren en inburgeren. Dat is voor hen niet zo gemakkelijk.

Als taalcoach maak je daarbij een verschil. Samen met een migrant heb je wekelijks een ontmoeting waarbij je Nederlands praat en oefent. Zo help je de migrant om zich zeker te voelen en meer thuis te zijn in Nederland.

Omgekeerd leer jij van de migrant iets over zijn/haar cultuur en gewoontes.

Je stelt samen een leerdoel vast waar je in stappen naar toe werkt.

De Stichting Gilde Leusden Samenspraak krijgt aanvragen om ondersteuning te bieden bij de taal van Gastvrij Leusden en het NVA (school waar migranten Nederlandse les krijgen.)

De coördinator van Samenspraak ondersteunt je met tips en taalmateriaal.

Voel je je door bovenstaande aangesproken? Neem contact op met info@gildeleusden.nl

Ondersteuning voor de taalcoach

De taalcoach werkt doorgaand met leerboeken van de school. De anderstaligen in Leusden krijgen les op Het NVA in Amersfoort.

De bibliotheek in Leusden heeft veel les -en leermateriaal. Het is leuk om met de anderstalige eens te lezen in een ander boek dan in het boek van de school.
Nieuwe aanvragen komen regelmatig binnen. Mocht u na het lezen van dit artikeltje enthousiast geworden zijn, dan kunt u zich aanmelden bij: info@gildeleusden.nl