Computercursussen

Het cursusseizoen voorjaar 2022 van Gilde Leusden is afgesloten, in september starten we weer met een reeks interessante cursussen. Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u blijft automatisch op de hoogte!


Cursussen voor beginners

Voor de cursussen voor beginners hoeft u niet te wachten tot september: deze worden door de bibliotheek in Leusden verzorgd en gaan het hele jaar door.

De computercursus voor beginners Klik & Tik vindt plaats na aanmelden op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek in Leusden. 

Je leert bijvoorbeeld:

  • muis en toetsenbord gebruiken
  • websites bezoeken  
  • mails schrijven en versturen
  • informatie zoeken
  • bestanden downloaden


Aanmelden kan aan de balie in de Bibliotheek, telefonisch 033-4631914 of via onderstaande knop. 

Na aanmelding wordt er gebeld door de coördinatrice. Er wordt dan met u overlegd waar en wanneer en op welk niveau er wordt gestart. 

 


Gratis online cursussen van SeniorWeb

Via de Bibliotheek kun je gratis toegang krijgen tot verschillende cursussen van Seniorweb. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek of van SeniorWeb; de cursussen zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Er zijn cursussen voor verschillende niveaus: voor beginners, maar ook gevorderde computergebruikers.

De onderwerpen zijn heel divers: Van leren omgaan met je smartphone en het gebruiken van WhatsApp tot werken met je laptop en programma's als Word en Excel. Je hebt wel een account nodig. Die kun je aanvragen bij de balie in de Bibliotheek, ook als je geen lid bent.

Voor meer uitleg kunt u ook naar het Digitaal Hulpplein komen: iedere maandagmorgen tussen 10 en 12 uur in de bibliotheek.

 

Als u al lid bent van SeniorWeb kunt u natuurlijk direct inloggen op de SeniorWeb online cursussen:


Nieuwsbrief


Wilt u per e-mail op de hoogte gehouden worden van ons cursusaanbod?

Meld u zich dan aan voor de Nieuwsbrief.


Het unieke van onze cursussen

Bij de cursussen die Gilde Leusden samen met Bibliotheek Eemland en SeniorWeb geeft, worden steeds een aantal extra begeleiders ingeschakeld. Geen angst dus dat u tijdens de les 'vastloopt', er staat steeds iemand klaar om u te helpen!
Daarnaast krijgt u na afloop van de les alle hand-outs van de les toegestuurd, zodat u alles nog eens na kunt kijken. Tenslotte staan we iedere maandagmorgen tijdens het Digitaal Hulpplein voor u klaar om u persoonlijk te helpen als er nog vragen zijnInlichtingen

Via de oranje Info knop achter de betreffende cursus krijgt u meer info over de inhoud en het niveau van de cursus. Blijven er nog vragen over, kom dan op maandagmorgen tussen 10 en 12 naar het Digitaal Hulpplein in de bibliotheek in Leusden of bel op werkdagen tussen 19.00 en 20.00 uur naar 06-83343073 (geen WhatsApp berichten sturen!)

Inschrijven

Gebruik de knop "Inschrijven" in het overzicht hierboven, of kom op maandagmorgen tussen 10 en 12 naar het Digitaal Hulpplein ,

of bel op werkdagen tussen 19.00 en 20.00 uur op 06-83343073 (geen WhatsApp berichten sturen!).

Ongeveer een week voordat de cursus begint krijgt u ter herinnering een e-mail op het opgegeven Email adres.

Afmelden

Heeft u zich ingeschreven voor een cursus maar bent u door omstandigheden verhinderd, laat het ons svp weten. Het gebeurt regelmatig dat mensen zich opgeven en vervolgens niet komen. We hebben dan andere mensen al moeten teleurstellen omdat we meenden dat de cursus vol was. Afmelden kan via een email of via het contactformulier.