Cursusprogramma najaar 2022

SeniorWeb Leusden

Woensdag 7 december

10 -12 uur

Digitaal OefenPlein

Gelegenheid voor individuele ondersteuning. Denkt u hierbij aan (technische) ondersteuning bij persoonlijke zaken, bijvoorbeeld: Instellen en gebruik van de bank App op uw laptop, tablet of telefoon,  ondersteuning bij het maken van een digitaal fotoboek, het gebruik van de DigiD App, enz. Heeft u een specifieke vraag, meld u even aan via de knop. Binnenlopen mag ook.

Vrijwillige bijdrage


Woensdag 7 december

14 -16 uur

Alles over veiligheid en opslaan van uw gegevens op PC of Laptop

We kijken naar de instellingen van uw Windows laptop: staat alles optimaal ingesteld, zodat u goed beveiligd bent? Verder gaan we in op het maken van back-ups om uw documenten en foto's veilig te stellen.

Meebrengen: Windows Laptop

Kosten: € 5,-


Woensdag 14 december

10 -12 uur

Tips en adviezen bij vervanging van uw oude apparaat

Uw huidige apparatuur is aan vervanging toe? Wij geven u advies welk apparaat het meest geschikt voor u is, zodat u niet alleen afhankelijk bent van de verkooppraatjes van de winkelier.

Kosten: € 5,-


Woensdag 14 december

14 -16 uur

Foto's op de iPhone, iPad en Mac beheren

We laten vele mogelijkheden zien die de iPhone, iPad of Mac biedt op het gebied van foto’s: bewerken, beheren en snel terugvinden van foto's, albums maken en meer.

Meebrengen: iPhone, iPad en/of MacBook

Kosten: € 5,-


Gratis online cursussen van SeniorWeb

 

Via de Bibliotheek kun je gratis toegang krijgen tot verschillende cursussen van Seniorweb. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek of van SeniorWeb; de cursussen zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Er zijn cursussen voor verschillende niveaus: voor beginners, maar ook gevorderde computergebruikers.

De onderwerpen zijn heel divers: Van leren omgaan met je smartphone en het gebruiken van WhatsApp tot werken met je laptop en programma's als Word en Excel. Je hebt wel een account nodig. Die kun je aanvragen bij de balie in de Bibliotheek, ook als je geen lid bent.

Voor meer uitleg kunt u ook naar het Digitaal Hulpplein komen: iedere maandagmorgen tussen 10 en 12 uur in de bibliotheek.

Meer weten over de gratis online cursussen van SeniorWeb en de bibliotheek? 

Meld u aan voor de nieuwsbrief